Найпростіший спосіб очистити стік від засмічення: працює за 10 хвилин

Читать на русском
Автор
102525
Засор у раковині – часта проблема
Засор у раковині – часта проблема. Фото Freepik

Для вирішення проблеми потрібні лише підручні засоби

Кожен з нас стикався із засміченням каналізації, будь то раковина, душ або ванна. Часто це відбувається в найбільш невідповідний момент, але один ефективний метод прочистки усуне неприємність за 10 хвилин.

Як позбутися засмічення в раковині самотужки? Про дієвий і недорогий лайфхак розповідає Express.co.uk.

Засмічення стоків відбувається з різних причин: через змивання якихось предметів у каналізацію, зайве волосся, вологі серветки чи піну від мила. Однією з найгірших причин засмічення стоків є скупчення жиру. Це може призвести до жирових відкладень, які важко видалити.

Щоб усунути засмічення у каналізації за 10 хвилин, пропонується використовувати підручні засоби: оцет та харчову соду. Харчова сода — це природний абразив, який може допомогти видалити сміття і бруд. У поєднанні з оцтом, натуральною кислотою, сода створює хімічну реакцію, в результаті якої виділяється вуглекислий газ, який допомагає зруйнувати і видалити будь-які засмічення. Гаряча вода сприяє остаточному очищенню труби.

Як очистити каналізацію в домашніх умовах:

  1. Висипте в каналізацію чашку харчової соди, а потім чашку оцту.
  2. Закрийте злив та залиште суміш на 10-15 хвилин.
  3. Потім вилийте каструлю з окропом, щоб забрати все сміття.

Раніше "Телеграф" розповідав, що треба засипати у раковину, якщо від неї йде неприємний запах. Лайфхак звучить легко, але гарантує результат.