Декілька кліків і комп’ютер "літає": знайдено спосіб прискорити роботу ПК на 35%

Читать на русском
Автор
624
Крутий лайфхак для власників не дуже потужних ноутбуків
Крутий лайфхак для власників не дуже потужних ноутбуків. Фото dniprotoday.com

Маленька хитрість, яка дуже виручить власників ПК зі слабкими процесорами і невеликим обсягом оперативки

Більшість користувачів, зіткнувшись із проблемою зависання котрогось зі своїх девайсів, відразу починають шукати причину. І якщо з телефоном у цьому випадку все просто — це може бути забитий кеш, перевантажена внутрішня пам’ять або ж віруси, які проникли у ваш смартфон, то з комп’ютером все трохи інакше. Найчастіше йдеться про банальний брак оперативної пам’яті або ж направлення зайвих ресурсів Windows на захист ОС замість якісного виконання поставлених задач.

На щастя, виправити останню проблему легко — зробити це можна всього у декілька кліків. Відключивши всього одну функцію, яка відповідає за захист системи, ви зможете значно підвищити продуктивність свого ПК. Це безпечна дія, якщо ви користуєтесь антивірусом і не завантажуєте усілякі підозрілі файли й програми зі сторонніх сайтів. Що зробити, щоб продуктивність ноутбука зросла на 15-35%, розповідає профільний сайт itechua.

Як підвищити продуктивність свого комп’ютера: лайфхак

  1. Натисніть на кнопку пошуку на панелі задач або на рядок пошуку в меню "Пуск" і введіть словосполучення "Ізоляція ядра".
  2. Клікніть на програму, що з’явилася і в "Параметрах" вимкніть тумблер під опцією "Цілісність пам’яті".
  3. Після цього перезавантажте комп’ютер.

Завдяки таким діям Windows відключить захист на основі віртуалізації та перестане ізолювати процеси в оперативній пам’яті. У результаті продуктивність вашого комп’ютера при виконанні деяких завдань збільшиться до 35%. Особливо відчутною буде різниця для власників ПК зі слабкими процесорами і невеликим обсягом оперативної пам’яті. Крім того, ви помітите, що таким чином збільшується час автономної роботи ноутбука.

Раніше ми розповідали, як користуватися ноутбуком, щоб він прослужив довше. Важливим у цьому випадку є те, як ви його заряджаєте.