Як почистити килим за 30 хвилин від плям і бруду, щоб виглядав красиво: спосіб без "хімії"

Читать на русском
Автор
8528
Почистити килим від пилу та бруду без хімії легше, ніж здається
Почистити килим від пилу та бруду без хімії легше, ніж здається. Фото freepik.com

За допомогою простих маніпуляцій ви повернете килимку його колір

Килимові покриття є "родзинкою" домашнього інтер’єру, проте коли воно вже не прикрашає, а відштовхує через пил та бруд, від домашнього затишку не залишається і сліду. Можна спробувати усунути забруднення на килимі таблетками для посудомийної машини, але є ще одні способи подолати проблему, освіжити річ, щоб повернути їй гарний вигляд.

Пропонуємо очистити килимок від забруднень, які скупчилися у ворсинках і не видаляються простим пилососом. Цей спосіб не розчиняє плями, але помітно освіжає брудний виріб, пише cpykami. Він також не передбачає використання хімзасобів і займе не більше 30 хвилин.

Як очистити килим від пилу і бруду

У рівних пропорціях (щоб суміші повністю покривали килим тонким шаром) беремо сіль та соду. Надягаємо рукавички і ретельно втираємо суміш у покриття. Залишаємо на 15 хвилин, а потім видаляємо залишки соди та солі разом з пилом та брудом пилососом.

Щоб освіжити колір килима, 2 столові ложки лимонної кислоти заливаємо 200 мл окропу. Після розчинення "лимонки" розчин розбавляємо ще 400 мл холодної води. Занурюємо в розчин ганчірку і круговими рухами просто протираємо покриття.

Раніше "Телеграф" розповідав, як зробити домашній розчин, який видалить пляму з килима. Чистка займе не більше семи хвилин.