Кращий за будь-який магазинний мийний засіб: рецепт натурального розчину від покоївки престижного готелю

Читать на русском
Автор
При прибиранні будинку можна обійтися без агресивних хімікатів
При прибиранні будинку можна обійтися без агресивних хімікатів. Фото Freepik

Ключовим інгредієнтом чудодійного розчину є популярний цитрус

Дорогі магазинні засоби не є запорукою якісного прибирання у будинку. Навіть покоївки у престижних готелях користуються саморобними натуральними альтернативами, у тому числі при очищенні вікон.

Покоївка одного з найпрестижніших готелів Йорка (Англія) The Grand York Ліза Вільямс розповіла про саморобний розчин, який підійде для очищення багатьох поверхонь та приладів. Про універсальний лайфхак пише Express.

Так, експертка у клінінгу рекомендує використовувати в прибиранні популярний цитрус – лимон. Кислота, яка міститься в плодах, має антисептичні й антибактеріальні властивості. Завдяки цьому лимони можуть впоратися з більшістю забруднень, бактеріями та навіть пліснявою.

Спробуйте виготовити очищувальну суміш із лимонів. Для цього вичавіть сік двох лимонів на один літр гарячої води. За словами покоївки, у поєднанні з хорошим засобом для чищення ця суміш відмінно підходить для очищення поверхні духовки, мікрохвильової печі, холодильника, підлоги і водопровідних кранів.

Також ви можете виготовити потужний домашній засіб для чищення з виключно натуральних компонентів. Що для цього потрібно зробити? Просто змішайте сік лимона з оцтом та харчовою содою.

Раніше "Телеграф" розповідав, які підручні засоби миттєво видалять вапняний наліт у ванній кімнаті. Зробити дієвий розчин не складе труднощів.