З чим закип’ятити чайник, щоб накип зник за секунди: простий лайфхак

Читать на русском
Автор
33043
Чайник сяятиме всередині та зовні
Чайник сяятиме всередині та зовні. Фото Pixabay

Не забувайте регулярно очищати чайник від нальоту

Чайник — побутовий прилад, який використовується щодня і, швидше за все, не один раз. Усередині можуть накопичуватися відкладення та утворюватися накип, особливо якщо маєте справу з жорсткою водою. Багато хто очищає чайник лимоном, але є й інший ефективний спосіб.

Щоб позбутися накипу в чайнику, потрібно прокип’ятити його з одним підручним інгредієнтом. Про дієвий лайфхак пише Express.

Незамінний помічник у чищенні чайника – звичайний оцет, який легко знайдеться у вашій оселі. Кислота є гарним засобом для видалення плям від жорсткої води, тому оцет ефективний інгредієнт, який слід включати в домашній засіб для видалення накипу.

Щоб очистити чайник від накипу, змішайте рівні частини оцту та води. З цією рідиною прокип’ятіть чайник. Якщо наявні стійкі відкладення, можна повторити маніпуляцію. Не забудьте протерти чайник усередині та зовні чистою водою.

Раніше "Телеграф" ділився іншим вдалим лайфхаком, який може полегшити кухонну рутину. За допомогою спритного трюка ви без зайвого клопоту відмиєте посуд від тіста.