Розпиліть на підвіконня цю суміш і пліснява зникне назавжди: хитрість досвідчених господинь

Читать на русском
Автор
528826
Як позбутися плісняви — простий лайфхак
Як позбутися плісняви — простий лайфхак. Фото trusens.com

Цвіль навколо вікон – поширена проблема

Цвіль отруйна і небезпечна для здоров’я. Цей грибок із синім або зеленим відтінком найчастіше з’являється у місцях із підвищеною вологістю. На щастя, є ефективні засоби боротьби з нею.

Цвіль може з’явитися саме на вікні, на рамах та підвіконнях, адже грибок любить холодні, погано провітрювані та вологі місця, пише santeplus. Ефективний спосіб позбавитися цієї проблеми, яким активно користуються досвідчені домогосподарки — це оцет. Як він працює – читайте далі.

Як позбутися плісняви навколо вікон оцтом

Перше, що потрібно зробити, це захистити себе перед початком його застосування: надягніть маску, окуляри та рукавички. Після цього протріть підвіконня паперовим рушником. У пульверизатор налийте склянку оцту і обприскуйте ті місця, де з’явилася пліснява, і залиште засіб на годину. Потім потріть плями щіткою і протріть підвіконня чисто паперовими рушниками.

Раніше "Телеграф" розповідав, як почистити злив та засмічення в раковині. Є підручні продукти, які впораються із проблемою за лічені хвилини. А також ми писали, що потрібно додати в пральну машину, щоб позбутися запаху плісняви та затхлості.