Досить мучитися від спеки: 6 лайфхаків, як охолодити свій будинок без кондиціонера

Читать на русском
Автор
3997
Як охолодити будинок влітку
Як охолодити будинок влітку. Фото Pixabay

Шість простих порад допоможуть вам легко охолодити свою оселю влітку

Літню спеку багато людей переносять досить важко, особливо якщо в будинку немає кондиціонера, який би допоміг людині охолонути в задушливій кімнаті або після вулиці. Однак у таких випадках рятуватися від спеки можна в інший спосіб. "Телеграф" зібрав корисні поради про те, як охолоджувати свій будинок чи квартиру у літній період.

Для того, щоб прибрати "парилку" з кімнат і зробити в ній знову комфортну температуру, не потрібно багато часу, зусиль і навіть витрат. Існує маса способів зробити це за лічені хвилини.

Як охолодити свій будинок влітку

  • Сонцезахисна плівка на вікнах. Цей спосіб може запобігти проникненню в будинок або квартиру сонячних променів. Плівка відбиває їх і водночас практично не затемнює вікно.
  • Витяжка. У сильну спеку на кухні можна включити витяжку. Це допоможе прибрати частину гарячого повітря із приміщення.
  • Кубики льоду та сіль. У глибокий посуд слід покласти кубики льоду і трохи посипати їх сіллю, а потім поставити тарілку перед вентилятором, що працює.
  • Мокрі рушники. У сильну спеку в кімнатах можна розвісити мокрі рушники та простирадла. І щойно вони висохнуть, їх треба намочити знову.
  • Зволоження повітря. Це можна робити за допомогою спеціального зволожувача або за допомогою звичайного спрей. Наберіть у пульверизатор холодну воду і розпорошуйте її кожні 40 хвилин.
  • Відчинені вікна. В саму спеку відчинені вікна не дадуть жодного результату, а навіть навпаки, у будинку стане ще спекотніше. Відчиніть всі вікна в будинку з настанням вечора, але до сходу сонця потрібно встигнути закрити. Тоді в будинку зберігатиметься прохолода.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, як приготувати домашній лимонад, який чудово підійде у літню спеку.