Перетворюємо вентилятор на кондиціонер: три дивовижні лайфхаки допоможуть впоратися зі спекою

Читать на русском
Автор
992
Корисні лайфхаки на літо
Корисні лайфхаки на літо. Фото Колаж "Телеграфу"

Три корисні поради допоможуть пережити майбутню спеку

Цього літа в Україні можливі рекордно високі температури, а це означає, що настав час запасатися різними лайфхаками, які допоможуть побороти спеку. "Телеграф" розповідає про три несподівані способи, що ідеально підходять до застосування в спеку.

Йтиметься про те, як зробити "холодоагент" в домашніх умовах, зробити з вентилятора кондиціонер, який даватиме більше холодного повітря і як змайструвати своїми руками термос для холодної води.

"Холодагент" із підручних засобів

Для цього знадобиться кілька звичайних губок. Їх потрібно відправити в морозилку на кілька годин, а після того, як вони змерзнуть, перекласти їх у зип-пакети. Їх можна використовувати надалі, наприклад, у сумці-холодильнику, щоб температура довше залишалася низькою. Або ж їх можна прикладати до розпалених частин тіла в спеку — рук, чола, шиї й т.д.

З вентилятора в кондиціонер

Зрозуміло, перетворити звичайний вентилятор на кондиціонер не вийде, але зробити так, щоб він почав давати більше холодно повітря — запросто. Для цього потрібно насипати кубики льоду у велику миску та поставити її перед увімкненим вентилятором. Повітря проходитиме через лід і охолоджуватиметься.

Термос для холодної води із пляшки

У спеку важливо мати при собі воду, а щоб зберегти її якнайдовше холодної, можна зробити спеціальний термос. Для цього потрібно залити в пляшку на третину фільтровану воду, а потім покласти її в морозилку. Але пляшка має лежати, а не стояти. Таким чином рідина розтечеться по стінці пляшки. Через кілька годин, коли вода перетвориться на лід, у пляшку можна залити воду, сік, холодний чай чи каву. Лід на стінці танутиме рівномірно, охолоджуючи напій.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про шість простих способів, які допоможуть охолодити будинок або квартиру в спеку.