Два простих продукти швидко і легко видалять жир із духовки: прибирання коштуватиме копійки

Читать на русском
Автор
2017
Все, що вам потрібно для прибирання є на вашій кухні
Все, що вам потрібно для прибирання є на вашій кухні. Фото santeplusmag.com

За допомогою цього трюку духовка буде як нова.

Ваша духовка забруднилася, і ви не знаєте, як видалити жир, що налип на стінки? А якщо ми скажемо вам, що можна зробити свою духовку ідеально чистою, не витрачаючи купу грошей на різні хімікати.

З деякими натуральними інгредієнтами з вашої кухні легко приготувати дивовижний засіб для чищення, пише santeplus. Всього за 5 хвилин ви отримаєте недорогий і при цьому дуже ефективний мийний засіб для очищення духовки. Все, що вам потрібно — сода та оцет.

Як ефективно очистити духовку

Що вам знадобиться:

  • Трохи води
  • оцет
  • пульверизатор
  • харчова сода
  • Губка, тканина або паперовий рушник

Що робити:

  1. Спочатку зніміть решітки в духовці, щоб очистити їх окремо, а потім протріть саму техніку вологою ганчіркою. За необхідності використовуйте лопатку, щоб зіскребти залишки, що пригоріли.
  2. Потім переходьте до нанесення засобу, що очищає. У контейнері змішайте ½ склянки харчової соди з невеликою кількістю води, щоб вийшла паста. За допомогою чистої тканини або губки нанесіть засіб на внутрішні стінки приладу, не торкаючись зон нагрівання. Дайте засобу подіяти щонайменше 2 годин, поки харчова сода розщеплює жир.
  3. Після оббризкайте вже затверділу пасту гарячою водою з пульверизатора, після чого проведіть губкою по проблемних ділянках.
  4. Після того як ви видалили харчову соду, розпорошіть оцет, розведений у невеликій кількості води, на всі поверхні духовки, дайте постояти кілька хвилин, а потім протріть всі тканиною, змоченою в гарячій воді, або паперовим рушником.
  5. Залишіть сохнути на відкритому повітрі, залишивши дверцята духовки прочиненими.

Раніше "Телеграф" розповідав, яким засобом відмити віконні рами, щоб вони були білими. Простий лайфхак не вимагатиме особливих зусиль.