Ніколи не мийте це оцтом: п’ять речей, які легко пошкодити

Читать на русском
Автор
13090
При чищенні оцтом дійте обережно
При чищенні оцтом дійте обережно. Фото Freepik

Оцет може бути поганим помічником у прибиранні, якщо нанести його на певні поверхні

Звичайний оцет часто використовується в побутових цілях і може стати альтернативним очищувальним засобом для прибирання багатьох речей в будинку. Однак деякі предмети ця рідина лише пошкодить.

Є п’ять поверхонь у будинку, які не можна чистити оцтом. Про це розповідає видання Express.

Що не можна мити оцтом

Кам’яна поверхня. Кислота небажана для пористих поверхонь, включаючи мармур, граніт, вапняк і травертин. Оцет може роз’їсти захисний герметик, через що втратиться блиск і потьмяніє фарбування.

Дерево. Навіть розведений оцет здатний зіпсувати дерев’яні поверхні через свої кислотні властивості. Деревина після такого чищення висохне і швидше зноситься.

Металеві предмети. Іноді домогосподарства радять замочувати вироби з металу, наприклад кухонні ножі, в оцті, щоб прибрати іржу. Але при частому використанні оцту вони лише потьмяніють і пошкодяться. Чищення оцтом нержавіючої сталі, латуні та міді призведе до іржі.

Пофарбовані поверхні. Через оцет фарба "змивається", а поверхня стає тьмяною і знебарвленою. Крім того, таке миття тягне за собою тріщини.

Оббивка. Оцет занадто агресивний для оббивних тканин і може пошкодити волокна, що призведе до розривів. До того ж, натуральний очищувач залишить по собі неприємний запах, який непросто прибрати.

Раніше "Телеграф" розповідав про інші помилки, можливі під час прибирання будинку. Один популярний домашній засіб може зіпсувати вашу сантехніку.