Як часто потрібно чистити пральну машину: про це всі забувають

Читать на русском
Автор
619
Пральній машині теж потрібне прибирання
Пральній машині теж потрібне прибирання. Фото pexels.com

Якщо забувати про догляд за пральною машиною, строк придатності приладу швидше спливе

Пральна машина – незамінний помічник у господарстві. Однак ваші речі не будуть чистими й ароматними, а в ящику для порошку може з’явитися пліснява, якщо періодично забувати чистити цей прилад.

Рекомендується чистити пральну машину кожні два місяці. Про це пише видання Express.

Брудна пральна машина спричиняє неприємні наслідки: грибок усередині приладу, затхлий і неприємний запах одягу після прання та навіть несправність. Тому дуже важливо стежити за чистотою пральної машини. Крім того, регулярний догляд продовжить термін служби приладу, що є вигідним для вашого бюджету.

Як почистити пральну машину? Існує кілька способів. Найпростіший – запуск гарячого циклу з невеликою кількістю оцту чи харчової соди. Альтернативне рішення: використання засобу для чищення, спеціально призначеного для пральних машин.

Найоптимальніша звичка: чистити пральну машину раз на два місяці або кожні 30 прань. Це запобігатиме накопиченню бактерій і вапняного нальоту, що впливає на якість прання.

Раніше "Телеграф" писав про ще одну небезпечну помилку, яка шкодить пральній машині. Дізнайтеся, чому не можна залишати мокрі речі в барабані після закінчення прання.