Робіть це правильно: як потрібно заряджати телефон в автомобілі

Читать на русском
Автор
526
Заряджайте гаджет правильно
Заряджайте гаджет правильно. Фото Ілюстративне фото

Якщо заряджати телефон надто часто не від мережі, батарея може зноситися

Зарядити телефон можна не тільки через розетку або павербанк, а й в автомобілі через спеціальний прикурювач. Однак потрібно робити це правильно, щоб не наражати смартфон на ризик.

На порталі "Автосвіт" дали кілька порад, як правильно заряджати телефон у машині, щоб він не вийшов з ладу. Потрібно дотримуватися кількох правил, щоб цей процес був безпечним.

Для початку необхідно купити адаптер для заряджання смартфона в автомобілі з функцією багатоступеневої системи захисту від замикання та перегріву. Якщо він не буде оснащений такою функцією, то зіпсується не тільки сам прикурювач, а й телефон.

Також важливо звертати увагу на вихідну потужність зарядного пристрою. Вони бувають кількох типів: 1 А, 2 А, або 2,4 А. Перший тип заряджатиме телефон повільно, особливо якщо в цей момент користуватися смартфоном. А два інші типи зарядних пристроїв набагато швидше відновлять заряд батареї гаджета.

Однак варто пам’ятати, що телефон розрахований на повноцінну зарядку від розетки та часто заряджати його в автомобілі не варто. В іншому випадку батарея працюватиме нестабільно, а якщо постійно тримати смартфон на дроті, вона почне перегріватися. Як наслідок, вона швидше зноситься і смартфон почне завдавати незручностей.

Раніше "Телеграф" розповідав про те, чи можна заряджати телефон до 100% заряджання. Деякі дії з телефоном серйозно шкодять батаєрі.