Залийте на годину ці засоби – і каналізація прочиститься: спритний трюк

Читать на русском
Автор
36748
Вода знову витікатиме швидко
Вода знову витікатиме швидко. Фото Freepik

Вирішити проблему зі зливом, що не працює, допоможуть предмети домашнього вжитку

Жир, залишки їжі, мийні засоби, волосся і не тільки можуть стати причиною забитої каналізації. Якщо ваш злив не працює належним чином, засмічення легко усунути в домашніх умовах.

Щоб прочистити каналізацію, використовуйте лише підручні засоби. Про спритний трюк розповідає видання Express.

Лайфхак для усунення засмічення в раковині, душовій кабіні або ванні вимагає окропу, харчової соди й оцту. Ця комбінація з доступних компонентів вирішить проблему із забитим стоком.

Як прочистити каналізацію самостійно? Спочатку потрібно вилити в каналізацію окріп. Потім змішайте 240 мл окропу з 240 мл столового оцту в мірному глеку. Після цього слід додати 120 г харчової соди.

Отриманий розчин вилийте у каналізацію. Субстанція повинна спінитися всередині дренажних труб та усунути засмічення. Залишіть суміш на годину.

Після цього промийте каналізацію гарячою водою з-під крана, спускайте воду хоча б протягом хвилини. Спритний трюк прибере засмічення, щоб вода знову могла швидко витікати.

Раніше "Телеграф" розповідав про інший ефективний лайфхак, який знадобиться домогосподарствам. Якщо у вашій ванній кімнаті є пліснява, видаліть її швидко і просто всього за 30 хвилин за допомогою незвичайного методу.