Куди подіти олію після смаження: дорого заплатите за помилку

Читать на русском
Автор
44282
Сковорода після смаження — як правильно утилізувати залишки олії
Сковорода після смаження — як правильно утилізувати залишки олії. Фото pixabay.com

Олія, що залишилося після приготування їжі, може повністю забити каналізаційні труби

Не можна просто виливати в кухонну раковину олію, що залишилася на сковорідці після смаження. Досвідчені господині наголошують, що це, як і інші неправильні дії в кухні, може стати великою помилкою і ціна за неї виявиться невиправдано високою.

Разом з Ukr.Media розповідаємо про безпечний спосіб позбутися залишків жиру.

Чому не можна виливати олію в раковину?

Новачки на кухні не звертають уваги на олію, що осідає на сковороді після смаження і, як так і треба, розпочинають мити посуд, виливаючи залишки в раковину.

Така поведінка може призвести до фатальних наслідків — якщо жир потрапить у труби, він може швидко повністю засмітити їх.

Щоб не платити гроші фахівцям з прочистки труб або щобільше, не міняти їх раніше за встановлений термін, потрібно правильно утилізувати жир, що залишився на посуді після приготування їжі.

Що робити з олією після смаження — простий спосіб уникнути заміни труб

Найпростіший спосіб зібрати залишки олії у сковороді – використовувати паперові рушники. Якщо залишилося зовсім небагато, зачекайте, поки вона повністю охолоне, потім витріть і викиньте серветки, що промокли, у відро для сміття. Якщо олії залишилося багато, слід скористатися ще одним методом.

Все, що вам потрібно — це харчова сода. Таким цікавим трюком поділився користувач TikTok. Він займає трохи часу і дозволяє позбутися залишків їжі набагато простіше:

  • Коли олія повністю охолоне, насипте на неї кілька чайних ложок харчової соди.
  • Порошок вбере жир, що значно полегшить його видалення зі сковороди.
  • Насипавши порошок, зачекайте кілька хвилин.

Коли ви побачите, що в посуді зібралися грудочки, зіскребіть їх паперовим рушником або лопаткою. Викиньте залишки у відро для сміття і ще раз ретельно протріть сковороду, перш ніж вимити її. Таким чином до зливу не потрапить жодного грама олії.

Раніше "Телеграф" розповідав, чим найкраще прибирати пил, щоб було красиво та чисто надовго.