Що не можна чистити содою: просто зіпсуєте ці речі

Читать на русском
Автор
Сода – універсальний засіб
Сода – універсальний засіб. Фото freepik.com

Список поверхонь, які не можна чистити харчовою содою

Харчова сода — недорогий засіб, який вже давно і впевнено використовується далеко за межами кухні. Вона добре зарекомендувала себе як засіб, що очищає, і не тільки. Соду використовують для очищення сантехніки, видалення неприємного запаху і навіть на дачних ділянках.

Але цей, здавалося б, нешкідливий засіб може завдати шкоди. Застосовувати соду потрібно з обережністю, а в деяких випадках краще взагалі відмовитись від її використання.

Що категорично не можна чистити содою

Алюмінієвий посуд. Харчова сода викликає окислення алюмінію. Після використання соди для миття улюблені каструлі потемніють і набудуть брудного відтінку.

Вікна. Відмовтеся від ідеї додати соду в суміш для миття вікон, щоб підсилити її. Речовина має абразивний ефект і все закінчиться тим, що дрібні частинки залишать подряпини на склі.

Керамічна плита. Сода — ідеальний натуральний засіб для миття газової плити. Але використовувати її для миття кераміки не можна з тих же причин, що й з вікнами. Абразивні частинки соди зіпсують поверхню плити.

Дерев’яні меблі. Здебільшого меблі з дерева покриті лаком. Частинки соди пошкодять поверхню деревини й вона вже не виглядатиме як нова.

Мармурові поверхні. Слід уникати використання харчової соди на мармурових стільницях. Це спричинить ерозію захисного шару мармуру.

Раніше "Телеграф" розповідав, які поверхні не можна чистити оцтом.