Рушники будуть неймовірно м’якими та пухнастими: який "секрет" додати при пранні

Читать на русском
Автор
17585
Періть рушники правильно
Періть рушники правильно. Фото Freepik

Ви легко повернете шовковистість рушників за допомогою підручного засобу

Ми купуємо м’які та пухнасті рушники, але згодом вони перетворюються на жорстку і навіть колючу тканину. Однак один побутовий продукт знову зробить виріб свіжим і шовковистим.

Щоб повернути м’якість рушникам, скористайтесь простим лайфхаком. Про це розповідає видання Express.

"Секрет", який врятує ваші рушники, легко знайдеться у вашій оселі. Йдеться про оцет, який часто використовується в побутових цілях, а не лише у приготуванні їжі. Підручний засіб чудово підійде для дезодорації або пом’якшення білизни, у тому числі рушників.

Щоб рушники залишалися пухнастими, насамперед не кладіть у пральну машину багато речей. Крім того, використовуйте приблизно половину кількості мийного засобу, що рекомендується, при пранні рушників, щоб порошок не накопичувався на волокнах тканини і не робив тканину грубою.

Пом’якшувачі тканини при пранні рушників можуть мати протилежний ефект, краще не додавати їх. Якщо рушники стали жорсткими або колючими, то слід випрати їх з однією чашкою оцту. Увімкніть прання за температури від 30°C до 40°C.

Рекомендується сушити рушники на повітрі: так речі точно приємно пахнутимуть. Використовувати оцет для пом’якшення тканини можна кожні шість тижнів.

Раніше "Телеграф" розповідав, як часто потрібно прати рушники. Якщо робити це часто – вироби перестануть вбирати вологу.