Як очистити плиткові шви і зробити їх як нові: зникне навіть цвіль

Читать на русском
Автор
794
Не забувайте провітрювати ванну, щоб уникнути появи цвілі
Не забувайте провітрювати ванну, щоб уникнути появи цвілі. Фото santeplusmag.com

Ці натуральні засоби легко очистять плитку та повернуть її блиск.

На стиках плитки у ванній часто з’являються непривабливі плями цвілі, викликані мильною піною або мінеральними відкладеннями. На щастя, є кілька ефективних і простих домашніх засобів, які допоможуть позбавитися цієї проблеми в найкоротші терміни.

Шви між плитками досить швидко забруднюються, тому для підтримки їх у належному стані потрібне регулярне очищення приблизно раз на два тижні, пише портал santeplus. Ці два "рецепти" очищення вдихнуть нове життя у вашу плитку у ванній.

Як очистити шви плитки у ванній

  • Харчова сода та нашатирний спирт

Один з найбільш ефективних способів очищення затирання та надання плитці блиску — приготувати суміш із 7 склянок теплої води, пів склянки харчової соди та 1/3 склянки нашатирного спирту.

Після того, як харчова сода повністю розчиниться, помістіть всю суміш у пульверизатор, і обприскуйте шви до тих пір, поки вони не стануть повністю вологими, а потім залиште розчин на 5 хвилин або більше. Після цього візьміть щітку з жорсткою щетиною і потріть плитку. Вологою, добре віджатою ганчіркою протріть проблемні місця, щоб видалити брудну рідину, і при необхідності повторіть операцію, перш ніж висушити сухою тканиною.

  • Харчова сода та перекис водню

Все, що вам потрібно зробити, це змішати перекис водню з харчовою содою у мисці до утворення пасти. Нанесіть розчин на шви і залиште на кілька хвилин, а потім потріть щіткою, щоб вибілити поверхню. Після цього протріть чистою вологою тканиною з мікрофібри, щоб промити плитку, а потім висушити рушником.

Раніше "Телеграф" розповідав, що пліснява часто з’являється на силіконовому герметику у ванній. Але за допомогою дієвого трюку вдасться повернути чистоту та гігієнічність.