Повернути білизну пожовклій спідній білизні без відбілювача — реально: три корисні хитрощі

Читать на русском
Автор
Найкращі методи природного відновлення білизни речей
Найкращі методи природного відновлення білизни речей. Фото Pexels

Білим речам необхідний правильний догляд, щоб їх колір зберігався

Біла білизна і особливо спідня білизна мають тенденцію з часом тьмяніти. На щастя, є ефективні та дуже прості способи повернути їм білизну.

Завдяки повсякденним інгредієнтам ви зможете зберегти улюблену білу спідню білизну, не побачивши її пожовклим, пише santeplus. Ось 3 поради, які варто взяти на озброєння прямо зараз.

Як відбілити спідню білизну

  • Лимон та перекис водню

Вам знадобиться одна склянка перекису водню, сік одного лимона та дві склянки води. Висипте інгредієнти в контейнер або таз і перемішайте до однорідної суміші. Потім замочіть одяг у цій рідині приблизно на двадцять хвилин, потім прополощіть у ньому речі перед звичайним пранням. Ви також можете висипати цю суміш прямо у відсік для пральних засобів.

  • Лимон та сіль

Вам знадобиться сік 2 лимонів, ½ склянки солі та 5 склянок холодної води. Нагрійте трохи води в каструлі, потім, коли вона закипить, додайте лимонний сік і сіль. Перемішайте кілька секунд, зніміть з вогню та перелийте суміш у миску. Замочіть спідню білизну в цій суміші на 1 годину, потім промийте чистою водою і проведіть звичайне прання. Однак майте на увазі, що цей трюк не підходить для крихких та делікатних матеріалів.

  • Харчова сода

Вам знадобиться 1 столова ложка харчової соди та 2 столові ложки води. Почніть зі змішування 1 столової ложки харчової соди з 2 столовими ложками води і нанесіть цю пасту на вашу білизну. Залишіть на 1 годину і після прополощіть спідню білизну і виперіть.

Раніше ми пропонували самостійно виготовити гель для прання. Також ми розповідали, як правильно прати речі в машинці, щоб вони не пускали фарбу.