Як відбілити кухонні рушники: такий економний суперлайфхак сподобається всім господиням

Читать на русском
Автор
27885
Білі кухонні рушники сяятимуть без кип’ятіння
Білі кухонні рушники сяятимуть без кип’ятіння. Фото Freepik

Відбілювач і не знадобиться

Результатом звичайного прання кухонних рушників не завжди є повернення цим виробам їхньої первісної білизни. Особливо у випадках, коли потрібно випрати пожовклі речі або такі, що набули сірого відтінку.

Портал lifehacker зазначає, що в такій ситуації багато господинь починають кип’ятити кухонні серветки. Але поспішати з цією процедурою не варто, спробуйте спочатку цей цікавий метод.

Як відбілити кухонні рушники без кип’ятіння та відбілювача

На допомогу прийде хлорид натрію – продукт, який знайдеться у будь-якій квартирі. Це звичайна харчова сіль — виявляється, її можна використовувати не тільки в кулінарії, а й перед пранням. Пожовклі або посірілі кухонні рушники необхідно піддати "солоній" обробці.

Робиться це дуже просто:

  • потрібно просто помістити речі у воду із розчиненою кухонною сіллю;
  • температура води має бути помірною — не надто високою, але й не надто низькою;
  • при приготуванні розчину необхідно дотримуватись такого співвідношення компонентів — на 1 літр рідини береться 1 столова ложка солі.

Замочіть кухонні рушники, що втратили білизну, в цьому розчині перед пранням. Тригодинного замочування в солоній воді повинно вистачити, щоб повністю підготувати рушники до прання, після якого вони стануть білими як сніг.

Раніше ми розповідали, як повернути форму светру, що сів. Один із цих шести трюків точно не залишить вас байдужим!