Стара пляма на пуховику: як очистити зараз, доки не прийшли морози

Читать на русском
Автор
Старі плями на пуховиках легко видаляться саморобними очисними засобами
Старі плями на пуховиках легко видаляться саморобними очисними засобами. Фото tkaner.com

Вам може стати в пригоді звичайний бензин (спалювати нічого не потрібно)

На порозі — настання холодів, і це означає, що настав час готуватися до сезонних морозів: запасатися теплим одягом, у тому числі пуховиками. Краще розпочати цей процес заздалегідь, щоб уникнути можливих незручностей в останній момент. Адже бувають ситуації, коли вам раптово знадобиться пуховик, а на ньому зріє стара пляма.

Для того, щоб освіжити свій верхній одяг, нема потреби відправляти його в хімчистку, оскільки можна скористатися доступними засобами, такими як мийний засіб або нашатирний спирт. Про це пише ukr.media.

Як вивести старі плями з пуховика

  • Малопомітні плями

Нанесіть кілька крапель мийного засобу на губку і акуратно протріть ним забруднене місце. Потім ретельно вимийте пляму чистою вологою ганчіркою і дайте їй висохнути.

  • Жирні плями

Нагрійте пляму парою, потім нанесіть трохи бензину на ганчірку і ретельно протріть забруднення. Після цього посипте місце, де знаходилася пляма, содою або порошковою крейдою, залиште на 1-2 хвилини, а потім потрясіть пуховик, щоб позбутися надлишків.

Як приготувати універсальний засіб для чищення від плям

Змішайте трохи нашатирного спирту з водою і додайте мийний засіб. Ретельно перемішайте, щоб отримати густу піну, а потім обробіть цією піною забруднені ділянки тканини.

Також можна скористатися склоочисником. Для цього нанесіть засіб для миття вікон на пляму, а потім акуратно протріть сухою губкою або серветкою.

Раніше ми писали, у чому замочувати рушники перед пранням. Швидкий та простий спосіб.