Не витрачайте зайві гроші на хімікати: три чудо-способи, як прочистити засмічену раковину

Читать на русском
Автор
Всі ці методи ефективні проти помірних засмічень
Всі ці методи ефективні проти помірних засмічень. Фото santeplusmag.com

Каналізацію, що засмічена, необхідно терміново "лікувати"

Щоб прочистити раковину, завжди розумніше використовувати саморобний засіб для чищення, який є більш екологічним і економічним підходом. Інші розчини на основі хімікатів залишаються потенційно токсичними та не завжди рекомендуються.

Тим більше, що натуральні продукти, які найчастіше завжди є в наших будинках, мають не менш ефективну дію, пише santeplus. А на додаток, вони ще й нешкідливі та безпечні.

Як прочистити засмічення в раковині

  • Сода та оцет

Вам знадобиться: кипляча вода, ½ склянки харчової соди, чашка, відро, пробка для раковини та ½ склянки оцту. Перше, що потрібно зробити, — це злити якнайбільше води з раковини, щоб вона була максимально порожньою. Потім вилийте в каналізацію каструлю з окропом, знявши пробку раковини, а потім налийте в неї ½ склянки соди. Дайте засобу постояти кілька хвилин, поки харчова сода подіє на засмічення, потім налийте в трубу склянки оцту, закрийте пробкою раковину і дайте подіяти оцту.

  • Засіб для миття посуду та гаряча вода

Нагрійте в каструлі 2 літри води, потім додайте дві столові ложки рідкого мила і вилийте отриманий розчин каналізацію.

  • Сіль та гаряча вода

Вилийте пів склянки солі в каналізацію, що засмітилася, а потім залийте 2 літрами окропу. Потім промийте гарячою водою під крана.

Раніше ми писали, як просто почистити раковину з нержавіючої сталі. Також "Телеграф" розповідав, що залити у стік раковини, щоб вона більше не смерділа.