Як очистити м’які меблі без соди та порошку: мало хто знає про цей засіб

Читать на русском
Автор
7874
Пил та невеликі плями зникнуть
Пил та невеликі плями зникнуть. Фото pexels.com

Натуральний засіб від неприємного запаху, плям та пилу на диванах та кріслах

З питанням, як ефективно, але легко почистити м’які меблі, стикався майже кожен. Диван і крісло — одні з найпоширеніших предметів меблів. І закономірно на них з’являються плями, засалення та осідає пил.

У разі появи сильних забруднень найкраще скористатися послугами хімчистки. А ось несильні плями та пил можна вивести самостійно. Часто при цьому застосовують соду. Але замість неї можна використовувати інші продукти, які можна знайти у кухонній шафі.

Для приготування засобу для чищення м’яких меблів знадобиться літр води, 1 чайна ложа кориці, 6 лаврових листків середнього розміру.

Усі компоненти потрібно змішати та поставити на вогонь, довести до кипіння і проварити 20 хвилин. Потім потрібно зняти засіб з вогню і почекати, поки він охолоне.

В отриманому розчині потрібно змочити губку та протерти забруднення на м’яких меблях. Після цього засобу несильні плями зникнуть, а разом із ними зникне і неприємний запах.

Раніше "Телеграф" розповідав про спосіб миття вікон із чайною заваркою. Завдяки цьому засобу пил та бруд довго не осідатимуть на скло.