На ущільнювачі не буде цвілі: чим очистити пральну машину без зайвого клопоту

Читать на русском
Автор
4287
Пральна машина має бути чистою
Пральна машина має бути чистою. Фото Freepik

Не забувайте регулярно приводити до ладу внутрішню поверхню пральної машини

У пральній машині може накопичитися пліснява на гумовому ущільнювачі. Однак за допомогою одного підручного засобу ви повернете чистоту приладу.

Щоб очистити ущільнювач у пральній машині, скористайтесь простим лайфхаком з оцтом. Про це пише Mirror.

Рекомендується регулярно чистити пральну машину. Ущільнювач потрібно мити кожні 1-3 місяці, так ви зможете запобігти цвілі, бактеріям і неприємному запаху, завдяки цьому після прання ваш одяг буде дійсно чистим і гігієнічним.

Найпростіший спосіб очистити пральну машину – використовувати звичайний оцет, відмінна альтернатива отруйним побутовим хімікатам. Підручний засіб легко знищить і бруд, і цвіль.

Домовласники можуть заповнити ящик для порошку оцтом, щоб усунути наліт і мильну піну. Увімкніть машину на найгарячіший режим і запустіть так зване порожнє прання.

Крім того, не бійтеся додавати оцет і при пранні речей. Для цього можна залити близько 50 мл у дозатор кондиціонера для білизни. Спритний трюк збереже чистоту приладу та дезінфікує його, а заразом пом’якшить одяг.

До речі, мити оцтом можна як внутрішні поверхні пральної машини, так і зовнішні. Також засіб безпечно використовувати для очищення барабана із нержавіючої сталі.

Раніше "Телеграф" розповідав, які речі не можна класти у пральну машину. Щоб не пошкодити одяг, пам’ятайте про прості правила прання.