Запечені шишки позбавлять неприємної проблеми: що з ними потрібно зробити

Читать на русском
Автор
571
Сосновим шишкам знайдено незвичайне застосування
Сосновим шишкам знайдено незвичайне застосування. Фото Pexels

Цей лайфхак допоможе заощадити гроші на освіжувач повітря

Мало хто замислюється, що соснові шишки можна використовувати не тільки для дитячих виробів і в рецепті смачного варення, але й в інших якостях. Наприклад, вони допоможуть подолати прикру проблему — неприємні запахи в кімнаті.

Як використовувати соснові шишки вдома

Деякі люди надзвичайно чутливі до різних неприємних ароматів, які часто з’являються у будинку через те, що в кухні ми смажимо рибу, цибулю чи часник. Щоб швидко замаскувати неприємні запахи варто використовувати шишки. Достатньо зробити з них освіжувач повітря. Все, що потрібно, це кілька соснових шишок, трохи терпіння та ваші улюблені ефірні олії.

Як зробити ароматизатор повітря з шишок

Під час прогулянки лісом або парком зберіть кілька шишок. Повернувшись додому, розігрійте духовку максимум до 100 градусів і просушіть соснові шишки в ній протягом 30 хвилин.

Будьте обережні, всередині шишок може бути легкозаймиста смола. Час від часу заглядайте всередину духовки. Якщо шишки почнуть підгоряти, зменште температуру.

Коли шишки охолонуть, покладіть їх у пакет із застібкою-блискавкою і додайте туди 10 крапель вашої улюбленої ефірної олії, дві столові ложки олії без запаху. Щільно закрийте пакет, а потім ретельно розподіліть рідину по шишках.

Залишіть пакет із шишками на кілька днів у темне та сухе місце, щоб вони ввібрали аромат олії. Після цього часу дістаньте їх і розкладіть по дому. Таким чином у вас вийде чудовий освіжувач повітря.

Раніше "Телеграф" розповідав про незвичайне застосування каштанів. Виявляється, із них можна готувати засіб для прання.