Якщо котик занудьгував: як поводитися з улюбленцем, щоб повернути йому життєрадісність

Читать на русском
Автор
777
Дізнайтеся, як коти сигналізують, що страждають від нудьги
Дізнайтеся, як коти сигналізують, що страждають від нудьги. Фото Колаж "Телеграфу"

Корисні рекомендації власникам котиків

Головний показник того, що ваш домашній улюбленець занудьгував — у нього змінилася поведінка, вона стала деструктивною. Для котів стан нудьги є досить серйозним психологічним станом, тварина може влаштовувати дебош у домі.

Якщо ви помітили, що котик почав скидати речі з поверхонь, активно дерти меблі в будинку пазурами і носитися туди-сюди по квартирі, значить він схильний до нудьги, пише obozrevatel.com. І якщо це справді так, то він з радістю перемикатиметься на ігри зі своїм господарем і радітиме увазі від господарів.

Що робити, щоб повернути коту життєрадісність?

Якщо ваш улюбленець за своїм характером флегматичний, то в періоди нудьги він стане ще більш апатичним, багато спатиме і втратить будь-який інтерес до життя. Якщо ж навпаки, котик активний і бадьорий за характером, то в моменти нудьги він влаштує вам у будинку справжній дебош, можливий навіть прояв агресії на адресу господарів.

Якщо ви помітили таку поведінку у свого домашнього улюбленця, постарайтеся приділяти йому більше уваги, гладити, грати з ним, носити на руках та інше. Тварина має відчувати вашу турботу та увагу.

котик

Хороший спосіб боротися з нудьгою у кота – це влаштувати йому якнайбільше інтерактиву та розваг. Можете використовувати котячі іграшки, головоломки або побудувати йому невеликий лабіринт у будинку, де він зможе сам із собою грати та розвивати інтелект.

Якщо вам такий варіант підходить — можете пограти з котом на вулиці. Вигулювати його та ознайомлювати з територією навколо. Однак, якщо випускаєте тварину надвір, подбайте про захист від паразитів.

Якщо ви зробили все що можна, а кіт продовжує нудьгувати і дивно поводитися — це може бути ознакою серйозної хвороби. Варто показати тварину ветеринару та пройти лікування, якщо потрібно.

Раніше "Телеграф" розповідав, як назавжди прибрати запах тварини із квартири. Прості, але працюючі методи боротьби з цією проблемою.