Жоден тарган не проникне до будинку: від комах врятують ці рослини

Читать на русском
Автор
35852
Таргани не переносять аромат деяких рослин
Таргани не переносять аромат деяких рослин. Фото Pexels

Ці рослини проженуть настирливих комах із дому

Таргани — небажані гості в будь-якому будинку. Вивести цих комах дуже складно. Вважається, що в цій справі не обійтися без хімічних репелентів, але це не так. У деяких випадках на допомогу прийдуть рослини, які не дозволять комахам господарювати у вашому будинку.

Якщо таргани тільки зрідка з’являються у вашому будинку і ще не встигли утворити колонію, почати боротьбу з комахами можна з наповнення будинку рослинами, які вони не виносять.

Базилік

Свіжий базилік надасть аромату та смаку приготованій страві, а також захистить кухню від вторгнення тарганів. Вони не люблять аромат цієї рослини і намагаються бути подалі від неї. Поставте на підвіконня горщики з базиліком і будьте впевнені, що таргани не пройдуть.

М’ята

Таргани ненавидять м’яту. Рекомендується розкласти в затишних місцях свіжі або підсушені листочки м’яти, щоб відлякати тарганів.

Календула

Лікарська квітка з яскравим забарвленням – один із найгірших ворогів для тарганів. У приватному секторі можна розсадити календулу по периметру будинку. У квартирі вона може зростати на підвіконні.

Лаванда

Розставте по будинку букетики лаванди. Аромат цієї квітки не виносять багато комах, у тому числі і таргани. Також можна нарізати рослини разом із стеблами на дрібні шматочки і помістити їх у тканинні або марлеві мішечки. Розкладіть лаванду по шафах, усередині м’яких меблів, у місця тривалого зберігання продуктів, щоб відлякати тарганів від вашого будинку.

Раніше "Телеграф" розповідав, як позбутися павуків восени. Для цього знадобляться каштани.