Якщо настане блекаут: як заряджати телефон без електрики, корисні поради

Читать на русском
Автор
14893
Як зарядити телефон
Як зарядити телефон. Фото Pixabay

Декілька корисних порад допоможуть завжди залишатися на зв’язку

Попереду на українців чекає зима, яка може знову пройти з відключеннями світла, а тому заздалегідь варто запасатися лайфхаками, в тому числі й з телефоном, щоб залишатися завжди на зв’язку. "Телеграф" розповідає, як можна зарядити пристрій за умов відсутності електроенергії.

Є кілька способів, щоб зарядити у свій телефон, коли електрику відключають на довгий час. Один із них — стандартний варіант із зарядкою пристрою через повербанк. Також до цього списку лайфхаків входять:

Заряд від ноутбука

Ноутбук можна використовувати як зарядку для вашого телефону. Для цього потрібно, щоб він сам був зарядженим. На телефоні одночасно потрібно включити режим економного енергоспоживання.

Заряд в автомобілі

Зарядний пристрій, який підключається до автомобіля (у багатьох нових автомобілях є USB-порти), знадобиться для того, щоб хоч трохи додати зарядки на свій смартфон.

Повербанк із сонячною батареєю

Це досить корисна річ за умов відключення електроенергії. Можна придбати такі повербанки, в які вбудовані USB-порти. Вони дозволяють заряджати телефони та інші пристрої.

Так, десять годин перебування на сонці можуть забезпечити 48 годин освітлення. Акумулятор місткістю 4000 мАг за допомогою такого способу можна буде зарядити півтора-два рази.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, як зарядити телефон буквально за 10 хвилин. Є кілька хитрощів.