Посипте витяжку однією приправою й вона стане як нова: вдалий лайфхак для дому

Читать на русском
Автор
26723
Витяжка
Витяжка. Фото freepik.com

На витяжці накопичуються шари пилу та жиру, але їх легко відмити без застосування хімії

Витяжка — один із найкорисніших гаджетів на кухні. Особливо для тих, хто любить багато смажити. Витяжка поглинає запахи та зайву пару, покращує циркуляцію повітря на кухні. Завдяки цьому жир не осідає на стінах чи одязі. Якщо не чистити пристрій регулярно, бруд перешкодить йому працювати належним чином.

Решітка витяжки може легко засмітитися, якщо на ній місяцями накопичується пил. Зазвичай чищення цього пристрою асоціюється з виснажливою працею та застосуванням сильних хімікатів. Насправді ж вимити витяжку можна лише за допомогою однієї приправи.

Заткніть раковину та помістіть у неї фільтр витяжки. Насипте 3/4 пакети харчової соди у склянку і посипте нею витяжку. Залийте все окропом так, щоб вся решітка була занурена у воду. Залишіть на 15 хвилин. Після цього промийте фільтр губкою і витріть насухо. Від жирних плям не залишиться сліду.

Соду можна легко замінити розпушувачем.

Для чищення витяжки також підходить дитяча олія. Просто вилийте її на фільтр і протріть вологою тканиною з мікрофібри. З цією ж метою можна використовувати оливкову олію, пише kobieta.

Також візьміть використовуйте тару зубну щітку, яка допоможе вам дістатися найбрудніших затишних куточків і щілин. Не мийте решітку в посудомийній машині, оскільки висока температура та високий тиск води можуть її пошкодити.

Раніше "Телеграф" розповідав, як прискорити та спростити прибирання кухні. Завдяки цим лайфхакам з’явиться вільний час.