Випарується навіть найстійкіший запах: що насипати на килим

Читать на русском
Автор
11744
Килим буде приємно пахнути не лише з кавою
Килим буде приємно пахнути не лише з кавою. Фото Freepik

Є три ефективні способи позбутися неприємних ароматів з покриття для підлоги

Килими в домі служать не тільки для поліпшення інтер’єру, але і створюють затишок і тепло під ногами, що особливо важливо в холодну пору року. Однак, якщо не підтримувати регулярне прибирання та очищення килима, то з часом він може, крім накопичення бруду, придбати неприємний запах.

Аромати, які килим поглинає, нерідко мають високу стійкість. Після прання вони можуть ненадовго зникнути, проте швидко повертаються. Існує кілька перевірених методів успішної нейтралізації цих неприємних запахів. Одним з ефективних засобів є використання меленої кави. Про це пише "Хочу".

Як позбутися неприємного запаху на килимі

  1. Дрібно подрібніть каву та рівномірно розподіліть її по поверхні килима. Залишіть на 15 хвилин. Не хвилюйтеся, якщо килим мажеться — кавові залишки легко видаляються за допомогою пилососа.
  2. Для старого та потертого килима чудово підійде сода. Вона нейтралізує запахи, відновлює колір та забезпечує дезінфекцію. Тут потрібно більше часу — кілька годин чи краще залишити на ніч. Вранці старанно пропилососьте килим.
  3. Ще одним ефективним засобом для видалення забруднень та неприємних запахів на килимі є суміш із мийного засобу, оцту та лимонної кислоти. Нанесіть цю суміш на килим та залиште на 5-10 хвилин. Потім ґрунтовно пропилососьте поверхню.

Раніше ми писали, як позбутися неприємного запаху свіжої риби з ножа та дошки. Є невеликий секрет, який робить цю проблему легко вирішуваною.