Наліт зникне за секунди: яким саморобним спреєм обробити душову кабіну

Читать на русском
Автор
5909
Вапняні відкладення у душі – ворог будь-якого домовласника
Вапняні відкладення у душі – ворог будь-якого домовласника. Фото Freepik

Впоратися з нальотом можна без хімікатів, а за допомогою підручної альтернативи

У ванній кімнаті вапняний наліт може покривати кран, а також душову кабіну. Боротися із забрудненням можна без дорогої побутової хімії, використовуючи предмети домашнього вжитку.

Наліт у душі зникне дуже швидко, якщо очистити його саморобним спреєм. Ефективним лайфхаком поділилося видання Express.

Так, завдяки спритному трюку перегородка в душі знову сяятиме, а на поверхні не буде плям від води. Для приготування дієвого засобу вам потрібні лише три інгредієнти, які, швидше за все, знайдуться у вашому будинку, що робить цей лайфхак надзвичайно доступним.

Щоб очистити душ від нальоту, скористайтеся домашнім спреєм. Для цього просто змішайте оцет, рідину для миття посуду та харчову соду, для утворення достатньо рідкої консистенції додайте воду. Отриманий спрей нанесіть на душову кабіну та потріть. Плями зникатимуть за секунди. Після цього промийте поверхню чистою водою.

Рідка паста не тільки прибере забруднення, а й нейтралізує неприємні запахи завдяки соді у складі. М’який абразив упорається з плямами, але не залишить подряпин. Оцет з легкістю зруйнує мінеральні відкладення, маючи необхідні кислотні властивості.

Раніше "Телеграф" розповідав, із чого приготувати засіб для прибирання своїми руками. Підручні компоненти замінять дорогу та шкідливу "хімію" з магазину.