На сковороді не залишиться жодної подряпини: спритний трюк оновить посуд за 5 хвилин

Читать на русском
Автор
19118
Потрібен лише один продукт
Потрібен лише один продукт. Фото Pexels

Подряпини на сковороді часто виникають в результаті чищення жорсткою стороною губки або дротяною мочалкою

У всіх сковорідок є одна загальна властивість: згодом в результаті смаження, тушкування, помішування та тертя вони покриваються непривабливими подряпинами. Багато хто потім вирішує викинути сковороду й купити нову. Але є спосіб, який допоможе врятувати посуд. Все, що потрібно, це продукт, який точно є в будинку.

Блогер з TikTok @s_lou92 демонструє у відео трюк з подряпаною сковородою.

Спочатку блогер очищає сковороду м’якою стороною губки та рідиною для миття посуду. Потім чекає, поки посуд висохне, і ставить його на увімкнену плиту. Коли поверхня нагрівається, блогер насипає шар кухонної солі та ретельно розподіляє по поверхні пательні. Після того, як сіль прогрілася і змінила колір, плиту відключають. Наступний крок — дочекатися, поки охолоне сковорода і видалити сіль злегка вологим паперовим рушником.

На поверхні пательні не залишилося жодної подряпини. До того ж цей метод запобігає подальшому прилипанню їжі до сковороди.

Але варто звернути увагу, що продемонстрований метод працює лише у разі невеликих подряпин. Смаження в посуді з сильними ушкодженнями та подальший прийом їжі можуть завдати шкоди здоров’ю. Якщо покриття лущиться та відвалюється, обов’язково потрібно замінити сковороду.

Раніше "Телеграф" ділився швидким способом відмити чайник із нержавіючої сталі. Копійчаний засіб для цього знайдеться у кожному будинку.