Як перестати мити голову щодня та зберігати свіжість зачіски: лайфхаки для дівчат

Читати російською
Автор

Ці підказки допоможуть знизити частоту миття голови

Багато дівчат часто стикаються з проблемою швидкого забруднення голови. Особливо ця проблема загострюється у холодний період, коли доводиться носити головні убори. Ми вже розповідали, в які дні тижня не варто мити голову, а сьогодні ділимося секретами догляду за шкірою голови та волоссям, щоб воно довше залишалося свіжими.

Як виявилося, є деякі правила догляду, які дозволять дівчатам рідше мити голову і зберігати свіжу шевелюру, пише obozrevatel. Все, що вам потрібно, це підкоригувати спосіб життя і змінити наволочку в ліжку.

Спіть на шовковій наволочці

Шовкова наволочка на подушці під час сну послаблює тертя між головою та подушкою. Це одночасно зменшить поширення шкірного сала по волоссю, що зробить його свіжішим протягом більш тривалого часу.

Регулярно розчісуйте волосся

Іноді часте розчісування волосся рекомендують для збільшення інтенсивності його росту. Однак, у той же час, регулярне розчісування допомагає розподіляти шкірне сало по всій довжині локонів, запобігаючи його скупченню біля коріння.

Збалансуйте харчування

Збалансоване харчування гарно впливає не лише на метаболізм та самопочуття, а й на стан волосся. Коли організм отримує всі необхідні вітаміни і мікроелементи, тоді і волосся виглядатиме здоровим і його не доведеться занадто часто мити.

Відмовтеся від постійно розпущеного волосся

Як виявилося, волосся корисно носити і зібраним. При розпущеному волоссі локони більше піддаються впливу сонця, вітру та холоду. До того ж воно частіше торкається ділянок шкіри, що призводить до забруднення шкірним салом.

Кінчики та пасма можна промивати окремо

Є багато жартів на тему того, що дівчата миють чубчик окремо від голови. І в цих жартах є частка жартів. Як виявилося, іноді достатньо прополоскати пасма теплою водою, щоб освіжити зачіску, а не мити всю голову цілком.

Раніше "Телеграф" розповідав, як мити голову так, щоб волосся було блискучим і здоровим. Є 9 важливих правил, які має знати кожна дівчина.