Що категорично не можна пилососити: таким чином можна вбити техніку

Читать на русском
Автор
Порохотяг
Порохотяг. Фото Pexels

Невдалим прибиранням можна зіпсувати навіть найякіснішу техніку

Пилосмок – один із найважливіших інструментів для прибирання будинку. А в холодну пору року може навіть допомогти в обігріві приміщення. У нього, як і в будь-якої іншої побутової техніки, існують правила експлуатації, про які слід пам’ятати. Далеко не все, що може бути розсипане або розлите на підлозі, можна збирати пилосмоком. Інакше техніку доведеться нести на ремонт.

"Телеграф" розповість, що ніколи не потрібно зібрати порохотягом.

Порошки для чищення та сода

Один із лайфхаків передбачає посипати брудний матрац содою, а потім витягнути її пилосмоком. Цей метод звичайно допоможе очистити матрац без хімчистки, але водночас зіпсує пилотяг. Сода — дуже дрібний порошок, який легко проходить через фільтр і засмічує інші частини техніки. Покупні порошки для чищення килимів і матраців можуть містити кислоти, які з часом ушкоджують фільтри.

Вода

Зібрана волога залишиться всередині пилотяга і як магніт притягуватиме бруд і ворс. Своєю чергою сміття налипатиме на вологі стінки та засмічуватиме техніку. Також усередині може утворитися пліснява, вичистити яку буде надскладно.

Волосся та подрібнений папір

Пилотяг — відмінний інструмент для збирання волосся, але іноді краще скористатися мітлою. Велика кількість волосся, наприклад, що залишилися після домашньої стрижки або чищення м’яких меблів, можуть засмітити пилосмок, а довгі пасма можуть заплутатися навколо насадки.

Подрібнений папір може, як і волосся, засмітити техніку та взагалі спалити двигун.

Монети

Монети не тільки створюють шум при збиранні пилотягом, але й ушкоджують внутрішні частини техніки, викликаючи подряпини та вм’ятини, у тому числі на двигуні.

Скріпки, канцелярські кнопки та ін.

Маленькі гострі предмети можуть легко пошкодити шланг та камеру пилососа. Тому їх краще збирати вручну чи за допомогою віника.

Будівельне сміття та бите скло

Прибирання дрібних частинок, таких як скло, тирса, гіпсокартон та інше будівельне сміття, може призвести до перегорання двигуна, що фактично зробить пилотяг неробочим. Крім того, ці дрібні частинки можуть зрештою потрапити назад у повітря, що зробить його настільки ж небезпечним для людей, як і для пилосмока.

Раніше "Телеграф" розповідав, для чого насправді зроблено отвір у ручці пилосмока. Виявляється, ця деталь відіграє важливу роль у працездатності техніки.