Від жовтих плям не залишиться сліду: чотири "бабусині" трюки, щоб відбілити речі

Читать на русском
Автор
Повернути білий колір одягу дуже просто
Повернути білий колір одягу дуже просто. Фото Sarah Chai/pexels.com

Для прання вам не потрібна побутова хімія, є ефективніші альтернативи

Жовті плями можуть покривати одяг, постільну білизну та навіть подушки. Піт, косметичні засоби і не тільки спричиняють негарний відтінок тканини, проте це виправлять перевірені часом трюки.

Якщо потрібно позбутися жовтизни на речах, зверніть увагу на "бабусині" лайфхаки. Порадами, якими багато років користуються домовласники, ділиться Ukr.media.

Як випрати жовті плями

  • Перекис

Дієвий засіб для відбілювання виробів — перекис водню. Просто додайте півсклянки рідини в таз із водою. У цьому розчині замочіть на 20 хвилин пожовклі простирадла і наволочки. Прополощіть постільну білизну, її колір знову стане білим.

  • Харчова сода та оцет

Комбінація цих підручних засобів допоможе позбавитися жовтизни на одязі. Змішайте соду й оцет у рівних частинах і додайте у воду із забрудненими речами. Якщо ви почуєте шипіння, не переживайте, така реакція є нормальною. Потримайте білизну в розчині, а потім помістіть у пральну машину, щоб прибрати запах оцту.

  • Лимонна кислота

Жовті плями миттєво посвітлішають, якщо використовувати лимонну кислоту. Необхідно додати порошок у воду з речами та протримати їх там протягом 15 хвилин.

  • Марганцівка

Якщо ви зіткнулися з проблемою сірих простирадл, то виручить популярний аптечний засіб. Слабкий розчин марганцівки з пральним порошком спрацюють чудово і вибілять речі лише за кілька годин.

Раніше "Телеграф" розповідав, як посилити дію порошку. Для цього при пранні додають спеціальні підручні компоненти.