Затхлий запах зникне без сліду: як і чим вимити термос

Читать на русском
Автор
Тримайте термос чистим
Тримайте термос чистим. Фото Pexels

Дуже прості засоби вичистити термос

Через неправильний догляд або його відсутність усередині термоса утворюється неприємний затхлий запах. Як і у випадку з миттям багаторазових пляшок, позбутися амбре звичайним миттям не завжди виходить. Розв'язати проблему можна за допомогою натуральних засобів, які легко змити без застосування додаткових предметів.

Кращими засобами, що усувають запахи, а з ними й чайний наліт і плісняву, вважаються лимонна кислота (або лимонний сік), сода, гірчиця та сіль.

Лимон. Декілька кружечків лимона необхідно покласти в термос, залити окропом і залишити на 30 хвилин. Потім повторити процедуру ще двічі-тричі. Після цього ретельно очистити термос і залишити з відкритою кришкою до повного висихання.

Замість лимона можна використовувати лимонну кислоту. 1 ч. л. засобу розчинити в одному літрі води та перелити в термос. Залишити рідину на 1-2 години, а потім вимити термос чистою водою.

Сода. Насипте в термос 3 ложки соди, залийте окропом і залиште проти ночі. Вранці розчин потрібно вилити й добре сполоснути термос холодною водою.

Сіль. За аналогією з содою насипати в термос кілька столових ложок кухонної солі, залити окропом і залишити на 8-10 годин. Після цього сполоснути посуд і залишити відкритим до повного висихання.

Гірчиця, а точніше — гірчичний порошок. Кілька ложок залити в термосі окропом і залишити на 8-10 годин. Після закінчення часу сполоснути ємність водою.

Якщо на колбі є забруднення, видалити їх допоможе не щітка, а рис. 2-3 столові ложки крупи необхідно покласти в термос, залити окропом, закрити й добре струсити. Потім сполоснути термос гарячою водою і залишити сушитися.

Раніше "Телеграф" розповідав, як вивести запах "старості" у квартирі. Для цього не потрібно робити ремонт.