Змішайте три інгредієнти та перелийте у пляшечку: у будинку завжди буде приємний аромат

Читать на русском
Автор
30937
Хороша альтернатива покупним освіжувачам повітря
Хороша альтернатива покупним освіжувачам повітря. Фото Pexels

Цей недорогий спрей миттєво освіжить повітря у приміщенні

У будинку, наповненому тонким приємним ароматом, завжди відчувається атмосфера затишку. Саме для цього, а ще для маскування неприємних ароматів, багато хто використовує різні ароматизатори повітря.

Альтернативою покупному освіжувачу повітря в спреї може стати самостійно приготований засіб. Рецептом такого поділилася у своєму блозі експертка з господарювання Джилл Ністул.

Як зробити спрей-освіжувач повітря своїми руками

Знадобляться такі інгредієнти:

  • Дистильована вода — 6 столових ложок. У крайньому разі можна використовувати водопровідну воду, але найкраще використовувати дистильовану воду, якщо ви хочете максимально продовжити термін зберігання вашого спрею.
  • Ефірні олії. Для створення свіжого аромату рекомендується використовувати по 10 крапель олії лимона та лаванди. Цей аромат піднімає настрій та заспокоює. Також можна використовувати вже готові композиції ефірних олій.
  • Емульгатор — 2 столові ложки. Додавання гамамелісу, медичного спирту або горілки допомагає воді та олії більш ефективно змішуватися.

Приготування:

Додайте в скляну пляшку з розпилювачем дистильовану воду, емульгатор (гамамеліс, медичний спирт або горілку) та ефірні олії.

Закрийте ємність кришкою з розпилювачем і добре струсіть.

Як використовувати саморобний освіжувач повітря

Спрей можна використовувати, як і покупний освіжувач, розпорошуючи його в кімнаті.

Після витирання пилу збризкайте цим спреєм штори та оббивку меблів.

Одяг, що якийсь час лежав у ящику чи шафі, може мати несвіжий запах. Освіжіть його лише кількома бризками саморобного освіжувача.

Раніше "Телеграф" розповідав про доступний спосіб позбутися запаху "старості" у приміщенні. Робити ремонт не доведеться.