Чим протирати пил, щоб він довго не сідав: так прибирають у музеях

Читать на русском
Автор
5555
Прибирання в квартирі може бути на радість
Прибирання в квартирі може бути на радість. Фото Freepik

Поверхні в квартирі будуть сяяти і навіть світильники довго не покриються шаром пилу

Звичайно, ідеальної чистоти в будинку досягти складно, і ще складніше її підтримувати. Особливо не тішить господарок і господарів генеральне прибирання на кухні, але й регулярне протирання пилу по всій квартирі не приносить задоволення. Як зробити так, щоб пил менше сідав, розповімо в цій статті.

Портал Ukr.Media ділиться хитрим методом, який дозволить вам досягти ідеальної чистоти поверхонь. Включно з предметами, які розташовані на стінах і стелі. До них і справді рідко доходять руки — йдеться про плафони та люстри.

Що допомагає від пилу — простий спосіб

Перш за все, потрібно прибрати пил, що скупчився:

  • Протріть поверхні вологою, але не мокрою ганчіркою.
  • Використовуйте тканини з мікрофібри або губки-серветки, що вбирають вологу. Звичайна тканина або синтетичне волотко для пилу тільки розвозить його або підіймає в повітря, звідки він знову сяде вниз.
  • Витріть поверхні насухо. Використовуйте суху чисту тканину або паперові серветки.

Після того, як ви витерли пил, розпорошите на чисту серветку з мікрофібри антистатичний засіб. Протріть поверхні ще раз, втираючи в них засіб.

Такий самий спосіб ідеально підходить для того, щоб позбавити пилу люстри та плафони. Шар, який осів на цих предметах з минулого разу, важко прибрати одразу без розводів. Просто розпорошіть на світильники аерозоль-антистатик після того, як вимиєте. Зачекайте, доки він висохне і протріть насухо.

Раніше ми розповідали, з чого можна приготувати власноруч диво-спрей для прибирання всього будинку. Як прибрати накип у ванній кімнаті, позбутися пилу та очистити всі кухонні поверхні за допомогою апельсинів, читайте в наступній статті.