Без льоху та підвалу: як зберігати капусту взимку

Читать на русском
Автор
1551
Капуста для зберігання має бути пізніх сортів
Капуста для зберігання має бути пізніх сортів. Фото Pexels

Зберегти капусту свіжою до самої весни цілком реально

Капуста — один з найдоступніших й популярних овочів. З неї варять борщ, готують салати, її тушкують, квасять, смажать. І звичайно ж хочеться, щоб капуста якомога довше залишалася свіжою та хрусткою.

За наявності гаража з підвалом чи льоху проблем зі зберіганням овочів практично не виникає. А ось решті доводиться шукати способи, як зберегти капусту взимку у квартирі.

Насамперед потрібно оглянути всі головки капусти. Великі й пошкоджені вилки капусти, що тріснули, краще використовувати в першу чергу. Інші згодяться для тривалого зберігання.

Якщо капусту привезли з городу, її слід розкласти в прохолодному і сухому місці приблизно на 7-10 днів. На овоч не повинні потрапляти прямі сонячні промені.

Після просушування з капусти треба зняти верхнє листя і дати їй полежати ще 1-2 дні.

Головні умови зберігання капусти в домашніх умовах — невелика вологість і температура не вище +7 і не нижче +1-0 градусів. Для цього підійде утеплений балкон.

Для кращого зберігання кожну головку капусти можна обернути харчовою плівкою. Щільно загорнуті качани потрібно скласти рядами догори обрізаним качаном.

Додатково можна обернути капусту папером. Але в цьому випадку качан обрізати не треба.

Якщо на балконі дозволяє місце, капусту варто прикопати до ящиків з піском. Головки з довгими качанами просто прикопують у ящики з піском до самого листя.

При зберіганні капусти важливо, щоб не було великих перепадів температури у місці зберігання та воно не було сильно вологим або сухим. Капуста для зберігання має бути пізніх сортів.

Раніше "Телеграф" розповідав, як зберігати моркву взимку у квартирі. При дотриманні простих умов урожай буде свіжим і хрумким до самої весни.