За добу через Львівську митницю до України доставили 1,5 тис. тонн пального

Читать на русском
Автор
741
Дизель та бензин для України
Дизель та бензин для України

За минулу добу Україна отримала майже 1,5 тис. тонн дизелю та бензину в якості гуманітарної допомоги. Пальне доставили через Львівську митницю, повідомив заступник керівника Офісу Президента Кирило Тимошенко під час брифінгу.

Загалом з початку війни на територію України завезли понад 360 тис. тонн гуманітарної допомоги. За останній тиждень — 29 тис. тонн. Зокрема, це продукти харчування, одяг, ліки, товари військового призначення, меблі, автомобілі, генератори та тепловізори.

"У якості гуманітарної допомоги за 17 травня оформлено 204 транспортні засоби. Найбільші отримувачі гуманітарної допомоги з-за кордону автомобільним транспортом – це Львівська область та місто Київ", — сказав Тимошенко.

Заступник керівника ОП зазначив, що на всіх деокупованих територіях працюють гуманітарні штаби, відновлює роботу Національна поліція України. З 1016 звільнених населених пунктів 702 відновили автомобільне сполучення.

"Щодо відновлення критичної інфраструктури – газопостачання забезпечено на 65%, електроенергію заживлено 863 населених пункти. Більше половини знову можуть скористатись послугами водопостачання. Роботу АЗС відновлено на 49%", — додав Тимошенко.

Заклади медицини поновили роботу у 305 населених пунктах. Працюють продовольчі магазини, ЦНАПИ та заклади з надання соціальних послуг. Дошкільні, середні та вищі навчальні заклади поновили роботу у 25%. Укрпошта знову відкрила свої відділення у 80% населених пунктах.

Нагадаємо, раніше Кирило Тимошенко повідомив, що на Київщині відновили електропостачання за 45 днів замість запланованих 60.