У Зеленського розповіли, яка область першою може вийти із "червоної" зони

Читать на русском
Автор
1795
Херсонська область може вийти із червоної зони
Херсонська область може вийти із червоної зони. Фото slovoidilo.ua

Кількість госпіталізацій хворих на коронавірус в країні залишається на тому самому рівні протягом останніх двох тижнів — 34,5 тис. минулого тижня і 34,3 тис. — тижнем раніше

В Україні 17 областей залишаються у "червоній" зоні епідемічної небезпеки. Про це у понеділок, 8 листопада, заявив прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час селекторної наради під головуванням президента Володимира Зеленського, повідомляє прес-служба глави держави.

За словами прем’єра, зараз покращення динаміки захворюваності фіксують у Херсонській області, завдяки чому регіон може першим вийти із "червоної" зони.

Водночас в уряді зазначають, що найскладніша ситуація зараз зберігається у Києві, де кількість нових випадків зараження коронавірусом постійно зростає.

Нагадаємо, починаючи з сьогоднішнього дня, 8 листопада, невакцинованих українців починають усувати від роботи. Зокрема, нові правила стосуються держслужбовців та співробітників навчальних закладів.

Напередодні, 7 листопада, у центрах масової вакцинації Києва вишиковувалися величезні черги, в яких мешканці столиці по кілька годин чекали, щоб отримати щеплення. Кореспондент "Телеграфа" поспілкувався з людьми в одній із таких черг біля Міжнародного виставкового центру. Там вдалося дізнатися, чому люди масово пішли робити щеплення та чому готові вистоювати по кілька годин у чергах.