РФ розповсюджує фейки про сепаратизм закарпатських угорців, але у ворога немає жодного шансу – ОВА

Читати російською
Автор

Російські спецслужби запустили фейк, що нібито угорська громада Закарпаття висловила бажання від'єднатися від України. Про це повідомив очільник Закарпатської ОВА Віктор Микита.

"Фіксуємо підривну діяльність спецслужб рф у формі інформаційних операцій, направлених на внутрішню дестабілізацію на території Закарпаття. Об’єктом цих заходів очікувано стала угорська громада нашого регіону", — розповів голова регіону.

За його словами, українська сторона знала про наміри росії задовго до початку інформаційної атаки, тому зараз системно й ефективно протидіє цим вкидам. Ситуація в області повністю контрольована.

Микита також повыдомив, що представникам угорськоъ громади Закарпаття почали розсилати з невідомих акаунтів у соцмережах фейкові повідомлення з погрозами.

"Дякую представникам угорської громади області за чіткі та злагоджені дії з локалізації атаки та протидії деструктивним акціям росії. У ворога немає жодного шансу розхитати як ніколи об’єднане Закарпаття! Ми переможемо, ми – на своїй землі!", — зазначив Віктор Микита.