"Пройшла курс денацифікації": мешканку Херсона змусили вибачатися перед військовими рф (відео)

Читать на русском
Автор
3835
Подробиць "курсу" херсончанка не розкрила
Подробиць "курсу" херсончанка не розкрила

Окупантам не сподобалися епітети, якими жінка обдарувала їх у соцмережах

У Херсоні продовжується тихий (і не дуже) терор російськими військовослужбовцями місцевих жителів. Одну із херсончанок, 30-річну Катерину К. затримали та змусили вибачатися на камеру за слово "орки" на адресу ворожих загарбників.

Відеозапис із висловлюваннями жінки вже розійшовся місцевими Telegram-каналами, передає "Телеграф".

Надійне джерело новин про війну – підпишись на наш Telegram

За словами Катерини, їй пояснили, що вона "грубо висловлювалася" стосовно російських військових. Окупантам, які перевіряли її телефон, не сподобалося листування жінки з чоловіком Денисом, де вона назвала загарбників "орками".

"Свою провину і неправоту я усвідомлюю, я пройшла курс денацифікації", — каже жителька Херсона, додаючи, що просить вибачення у громадян та військовослужбовців росії.

Також вона закликала до подібного і свого чоловіка, який, відповідаючи на повідомлення, бажав смерті російським окупантам.

Що саме увійшло до "курсу денацифікації", невідомо. У соцмережах кажуть, що дівчина намагалася виїхати з окупованого Херсона через Крим, і тому зазнала такої ретельної перевірки з боку російських солдатів.

У коментарях, до речі, складно знайти українців, котрі засуджують вчинок Катерини. Навпаки, співвітчизницю підтримують і бажають її малій батьківщині якнайшвидше бути звільненою від ворожої армії.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" розповідав, що на Херсонщині постійно погіршується гуманітарна ситуація, росіяни не в змозі забезпечувати потреби такого великого регіону. Навіть місцеві колаборанти подумують про втечу до росії або хоча б до окупованого Криму, якщо нічого не зміниться.