Резонансна ДТП у Рівному: що відомо про аварію піарниці та депутата зі співробітницею прокуратури (відео)

Читать на русском
Автор
1672
Не всі учасники були тверезі
Не всі учасники були тверезі

Аварія обійшлася без постраждалих, але набула серйозного розголосу

Кілька днів тому в Рівному сталася ДТП — на проспекті Миру пізно ввечері Toyota Land Cruiser здавала назад і врізалася в Honda Accord. Пошкодили фару та бампер. Аварія могла б стати звичайним розглядом, якби не особи, що брали в ній участь — за кермом "Тойоти" була піарниця Ольга Ферар, а поруч із нею колишній голова Рівненської облради і на той момент депутат органу самоврядування Олександр Данильчук.

За даними журналістів, відео зняте на місці та складені протоколи поліції — жінка за кермом була в стані алкогольного сп’яніння. У чоловіка поруч із нею, в руках була пляшка. Водієм "Хонди" виявилася прокурорка Рівненської окружної прокуратури Ольга Лихач. Її чоловік був із нею і зняв усе на відео.

На відео видно сварку з нецензурною лексикою, де водійка "Тойоти" нетвердо стоячи на ногах вчинила скандал і Данильчук заявляє : "Я всі суди виграю все, щоб ти знав. Адже ви виїжджали, і ми виїжджали".

На водійку "Тойоти" Ольгу Ферар склали три протоколи — за керування напідпитку, не пред’явлення або відсутність документів на керування авто та порушення правил дорожнього руху. На Олександра Данильчука та ще одного чоловіка з ними – за статтею дрібне хуліганство. Ключі від машини забрали, але на штрафмайданчик відправити одразу не змогли. Як коментує Ольга Лихач через те, що люди були не в адекваті. У ЗМІ також опублікували продовження відео вже за участю поліції.

Журналістам "4влада" вдалося поспілкуватися з Данильчуком, який заперечував, що машина на той момент їхала і що Ферар була за кермом. Він також не визнав, що користується автом, хоча ключі були у нього. Ферар спочатку заперечувала свою роль у ДТП, але згодом визнала провину. Скрін її посту також опублікували журналісти, адже її сторінку в соцмережі закрито.

Пост Ферар с зізнанням

Неабиякий розголос, у тому числі й у ЗМІ, призвів до миттєвого ефекту. Крім того, що авто вилучили, а на учасників склали протоколи, журналіст та власник ютуб-каналу "Зупини_Лося" Костянтин Андріюк повідомив, що Данильчук склав повноваження депутата облради, а машина буде передана на потреби ЗСУ. "Чекаємо лише справедливого суду по третій. До повного фераргейту", — написав він.

Раніше "Телеграф" писав про потрійне ДТП на Рівненщині, коли внаслідок зіткнення бензовозу, автобуса та мікроавтобуса загинули майже три десятки людей.