ЗСУ продовжують знищувати росіян на Зміїному: Миколаїв і Одеса під ударом у відповідь

Читать на русском
Автор
3737
Українські захисники роблять все можливе для повернення острова на свій контроль
Українські захисники роблять все можливе для повернення острова на свій контроль

Російські позиції не такі невразливі, як їх представляють загарбники

Третю добу поспіль на Зміїному острові в Чорному морі триває військова операція, головною метою якого є знищення російських позицій. Крихітний клаптик суші все ще перебуває під контролем росіян, проте ЗСУ роблять все можливе, щоб якнайшвидше повернути собі свою територію.

За інформацією представників оперативного командування "Південь", минулої доби на острові було ліквідовано ще один "Панцир С-1". Ця техніка відноситься до розряду зенітного ракетно-гарматного озброєння.

Надійне джерело новин про війну – підпишись на наш Telegram

Першочерговим завданням українських військовослужбовців є цілеспрямоване знищення техніки та скупчення боєприпасів, які росіяни розмістили на Зміїному. Додамо, що тільки згаданий "Панцир С-1" був уже другою знищеною одиницею свого типу на острові.

Щоб помститися за активність ЗСУ на острові, росіяни намагаються розхитати ситуацію в регіоні загалом. Так, 22 червня було атаковано Миколаївщину та Одещину за допомогою крилатих ракет. Як відомо, по Миколаєву вдарило одразу сім ракет.

На Одещині попередній день пройшов відносно спокійно, якщо не брати до уваги постійних сигналів тривог. У їхньому ході наші військовослужбовці змогли за допомогою засобу ППО відбити дві крилаті ракети, випущені за інфраструктурою Одеси та області. Крім цього залишається небезпека у вигляді Чорноморського флоту рф, п’ять надводних і три великі десантні кораблі якого зараз перебувають в акваторії моря.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" розповідав про те, як знищення російської техніки на Зміїному за підсумком виглядає із супутникових фото. Відстеження ситуації проводила компанія Maxar.