Загроза ударів залишається, але: шторм у Чорному морі зіпсував плани російським морякам

Читать на русском
Автор
8879
Сама природа виступає проти російських військових у Чорному морі
Сама природа виступає проти російських військових у Чорному морі

На південному напрямку фронту, як і раніше, неспокійно

Південь України, частина якого зараз перебуває у тимчасовій окупації, постійно зазнає наслідків обстрілів артилерії та ракетних ударів російських окупантів. Деякі снаряди прилітають безпосередньо з акваторії Чорного моря, проте найближчим часом противнику доведеться трохи стримати свій запал на цьому напрямку. Все — через бурхливий шторм.

Згідно з новим зведенням оперативного командування "Південь", у Чорному морі зараз залишилося три російські військові судна. Лише двох із них мають запас крилатих ракет.

Варто зазначити, що ці одиниці Чорноморського флоту є надводними об’єктами, а чи не підводними човнами. Загалом на їхньому борту перебуває близько 16 "Калібрів".

Ще один корабель є десантним і чекає на шторм посеред моря. Інший, який складав йому "пару", тимчасово відправили до портів окупованого Криму перечекати негоду.

Попри зменшення кількості кораблів, загроза ракетних ударів по Україні все одно залишається. Військові зазначають, що вони можуть наноситися як із моря, так і з неба. Також часто снаряди летять із тимчасово окупованої території.

Також наголосимо, що на південному фронті противник в основному продовжує тримати оборону, використовуючи обстріл як спробу довести свою вогневу перевагу. При цьому реальних бойових успіхів, незважаючи на вихваляння, він не має. Наші ж захисники продовжують поступово просуватися вглиб окупованих територій Миколаївщини та Херсонщини, знищуючи загарбників та їхню техніку, у тому числі склади з боєприпасами.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" розповідав, що напередодні пережила Одеса, де після прильоту вибухнула серйозна пожежа площею 1000 квадратних метрів.