Море "піднімається" у небо: в Одесі можна спостерігати рідкісне погодне явище (фото)

Читать на русском
Автор
502
Через різке похолодання на пляжі зібралося не дуже багато людей
Через різке похолодання на пляжі зібралося не дуже багато людей. Фото dumskaya.net

До Одеси прийшли морози та місто накрило снігом

В Одесі спостерігається незвичайне погодне явище – клуби з пара піднялися над морем. Завдяки цьому водна гладь почала "парити".

Про це повідомляє видання " Думська ". За словами експертів, причини описаного ефекту криються у значній різниці температур між водою та повітрям, що виникла після різкого похолодання у місті.

За словами свідків, через сильний мороз на пляжі зібралося не дуже багато людей. Вони могли на власні очі побачити море, що "летить" в небі.

Море в Одесі

За прогнозом синоптиків, 9 січня в Одесі вітер буде свіжим, північним, зі швидкістю 9 м/сек та поривами до 14 м/сек. Хмарність досягне 100%, а відносна вологість повітря становитиме близько 75 – 86%. Хвилі в морі залишаться помірними, а їхня висота не перевищить двох метрів. Опадів цього дня не прогнозують. Температура повітря поступово підвищуватиметься і становитиме від -5 до -4 °C.

Рідкісне погодне явище

10 січня вночі можна буде спостерігати невелику хмарність на небі без опадів, а температура повітря опуститься до -7 – -6 °C і продовжить знижуватися. Вдень буде хмарно, без опадів. Температура повітря становитиме близько -4 – -2 °C. Вітер прогнозують помірний, північно-західний, його швидкість становитиме від 6 до 7 м/сек.

Пляж в Одесі

Як писав "Телеграф", в Україні лютує мороз. Крім того, стало відомо, в яких областях буде найхолодніше.