Після захоплення Кабула таліби застосовують репресії до місцевих жителів: що там відбувається

Читать на русском
Автор
1233
Жах, що охопив жителів столиці після захоплення влади талібами, посилився, коли бойовики почали застосовувати насильство на вулицях міст
Жах, що охопив жителів столиці після захоплення влади талібами, посилився, коли бойовики почали застосовувати насильство на вулицях міст

В Афганістані незважаючи на запевнення лідерів Талібану, бойовики застосовують насильство на вулицях захоплених міст

Таліби відкрили вогонь по людям, які протестують проти правління угруповання. Це сталося, принаймні, в трьох містах Афганістану в середу, 18 серпня. Про це повідомляє на своєму сайті інтернет-видання "Axios". Також Талібан стикається із збройним опором бійців опозиції на північному сході країни.

Талібан пообіцяв бути більш відкритим у порівнянні зі своїм правлінням в 1990-х роках, і не приймати жорстких заходів проти опонентів. Але вже в містах Асадабад, Хост і Джелалабад таліби відкрили вогонь по демонстрантах і вбили, принаймні, двох осіб, які зняли прапор Талібану і замінили його на національний прапор.

Представник Талібану заявив агентству "Рейтер" в середу, що новий уряд не буде демократичним, додавши: "Буде закон шаріату, і все".

Опір

Тим часом опозиційна група з корпусом вірних бійців в північно-східній частині Панджшерской долини, останній оплот Афганістану, продовжує чинити опір талібам.

Віце-президент поваленого уряду Амрулла Салех, який допомагає організувати опір в цьому регіоні і який оголосив себе «тимчасовим президентом» країни, в четвер похвалив протестуючих, які підняли національний прапор, за їх мужність.

Осередки опору знаменують собою перші виклики захопленню талібами влади з моменту оголошення перемоги після повалення демократично обраного уряду Афганістану.

Загальна картина на даний момент

Незважаючи на запевнення талібів про те, що новий уряд дозволить безпечний проїзд мирних жителів в аеропорт в Кабулі, вони встановили контрольно-пропускні пункти за периметром аеропорту і жорстоко відтісняють тих, хто намагається туди потрапити.

Бойовики «Талібану» стріляли в повітря і били людей, які намагаються проникнути всередину.

В результаті хаосу серед населення і насильства з боку бойовиків вдалося зменшити натовп афганців, які намагалися потрапити в аеропорт.

Раніше "Телеграф" писав про те, як змінилося життя жінок за останні 20 років і що буде далі.

Матеріал опублікований російською мовою — читати мовою оригіналу