Біля берегів Мадагаскару сталося відразу дві катастрофи, багато загиблих (фото)

Читать на русском
Автор
515
Затонуло вантажне судно Francia
Затонуло вантажне судно Francia. Фото Телеграф

Усі пасажири, які перебували на борту, були нелегалами

У водах неподалік північно-східного узбережжя Мадагаскару затонуло вантажне судно Francia, на борту якого перебувало понад 130 людей. У результаті трагедії близько 70 осіб зникли безвісти.

Як повідомляє видання AP, посилаючись на інформацію Агентства морських та річкових портів, корабель покинув порт у місті Антанамбе у понеділок, 20 грудня, та вирушив до Соаніерана-Івунгу. У момент затоплення, на борту знаходилися 130 людей, 45 з них вдалося врятувати, а ще 68 наразі вважаються безвісти зниклими.

Зазначається, що через те, що судно зареєстроване, як вантажне, воно не мало права на перевезення пасажирів, тим більше Антанамбе не є офіційним портом.

За попередніми відомостями, корабель затонув через отвір у корпусі. Вода через діру потрапила до машинного відділення та швидко затопила усі двигуни.

У водах індійського океану триває пошук людей

Також згідно з інформацією Ministère de la Défense Nationale Madagascar відомо, що під час рятувальної операції, яку розгорнули задля пошуку пасажирів Francia у водах індійського океану, вчора близько 19:00 неподалік Фенеріве-Ест розбився військовий гелікоптер.

Під час пошукової операції робився вертоліт із рятувальниками

Лише одного з пасажирів вертольота вдалося знайти на ранок наступного дня поблизу Махамбо. На щастя, з чоловіком усе добре.

Пошук інших постраждалих триває.

Один із пасажирів вертольота, якому вдалося вціліти

Нагадаємо, як "Телеграф" повідомляв про ще одну подібну трагічну подію, яка сталася у Росії, де під час негоди затонув прогулянковий корабель із пʼятьма пасажирами. Пошук постраждалих ускладнювався через сильний шторм, тож до рятувальної операції залучали авіацію.