"В Росії ти раб": стаття мільярдера Річарда Бренсона про Путіна та Україну викликала бурхливу реакцію

Читать на русском
Автор
6143
Річард Бренсон публічно підтримав Україну та закликав бізнесменів об'єднатися проти РФ Новина оновлена 28 січня 2022, 14:41
Річард Бренсон публічно підтримав Україну та закликав бізнесменів об'єднатися проти РФ. Фото mind.ua

Економіст Максим Нефьодов вважає, що ця історія є дуже показовою.

Російські бізнесмени можуть бути не згодні з главою держави Володимиром Путіним щодо конфлікту з Україною, проте з них ніхто не може публічно висловити свою позицію. Річ у тім, що вони бояться. Таку думку висловив засновник корпорації Virgin Річард Бренсон у своєму блозі.

"Жоден із наших російських знайомих, хоч і приватно налаштованих проти російського військового втручання, не був готовий висловитися публічно. Ми випустили ділову заяву, яку західні та українські бізнесмени були готові охоче підписати, але нам не вдалося отримати навіть один підпис із Росії, оскільки їхній страх перед репресіями з боку режиму в Москві був просто величезний", — написав Річард Бренсон.

На думку українського економіста та колишнього голови Митної служби Максима Нефьодова, ця стаття є дуже показовою, адже в Росії не спрацьовує історія про те, що гроші дають свободу.

"У Росії гроші дають хіба що великий будинок на Рубльовці, а так бізнесмен ще більш поневолений, ніж звичайний найманий працівник, який може хоч на кухні жарти цькувати про владу. Дехто сміється з прапорців, які ставлять українці на аватарки — а в Росії навіть в олігарха немає такої розкоші", — написав Максим Нефьодов на своїй сторінці у Facebook.

До речі, користувачі мережі з думкою Бренсон погодилися. Деякі згадували анекдоти про "незгоду з американським президентом", а хтось прямо писав, що російські олігархи не горять бажанням скуштувати "Новачок" (одна з найтоксичніших отруйних речовин у світі).

Наступ Росії на Україну - Річард Бренсон розповів, що російські бізнесмени бояться піти проти Путіна
Наступ Росії на Україну - Річард Бренсон розповів, що російські бізнесмени бояться піти проти Путіна
Наступ Росії на Україну - Річард Бренсон розповів, що російські бізнесмени бояться піти проти Путіна
Наступ Росії на Україну - Річард Бренсон розповів, що російські бізнесмени бояться піти проти Путіна

Про важливість підтримки Річарда Бренсона написав український нардеп від "Європейської солідарності" Олексій Гончаренко. Він зазначив, що англійський мільярдер намагається привернути увагу до України всіма можливими способами і у теперішній ситуації це дуже важливо.

"Коли Річард підтримує Україну, він ставить себе поряд із нею. Бачить наш стан, розділяє страждання та не хоче, аби російський "хаос на експорт" продовжував постачатись по всій планеті. І Бренсон робить вибір, який навіть у нас не всі досі зробили", — написав Олексій Гончаренко.

Ось кілька цитат з публікації Річарда Бренсона, яка стосується підтримки України:

  • "Для лідерів бізнесу настав момент зібратися та відстояти суверенітет України. Навіть якщо за це доведеться платити, всі ми маємо чітко дати зрозуміти, що агресія завжди неприйнятна".
  • "Ніколи в останні роки не було більшого ризику повномасштабної війни на європейській землі… Що у 2022 році, чорт забирай, робить одна країна, накопичуючи танки біля кордонів іншої?".
  • "Основний тягар агресії нестиме мирне населення. Кривава громадянська війна в Сирії, в якій російські війська і найманці грають жахливу роль, є яскравим нагадуванням про те, що поставлено на карту".
  • "Це не той конфлікт, у якому президент Путін може перемогти у довгостроковій перспективі. Хоча його, здається, мало хвилює, що світ думає про його геополітичні амбіції, його має дуже хвилювати, яким буде майбутнє його власної країни".

Раніше "Телеграф" повідомляв, що прессекретар російського президента Дмитро Пєсков заявив про те, що Володимиру Путіну не страшні санкції США щодо нього.