В Україні оцінили можливість звільнити Абхазію та Придністров’я під шумок війни з росією

Читать на русском
Автор
3452
Придністров’я
Придністров’я. Фото Telegram

Блогер оцінив ймовірність повернення Грузією та Молдовою окупованих росією територій

Попри те, що основні сили росії сфокусовані на спробах вести наступальні дії в Україні, інші країни не користуватимуться цим моментом, щоб розв'язати проблеми зі своїми окупованими територіями.

Про це повідомив військовий оглядач Олександр Коваленко ("Злий Одесит") у коментарі "Телеграфу".

Зокрема, він зазначає, що Молдова та Грузія зараз надто слабкі у політичному плані, щоб розв'язувати проблеми Придністров’я, Південної Осетії та Абхазії.

"Про Курили взагалі не може йтися, хіба що на рівні демагогії", — говорить Коваленко.

Щодо Придністров’я, то він визнає, що ця територія несе загрозу і для України, проте вирішити це питання в односторонньому порядку неможливо. Тому Україна не вводитиме свої війська на територію іншої країни, навіть якщо ця територія знаходиться під окупацією.

"Нинішня ж влада в Кишиневі, на жаль, виявилася надто слабкою для сміливих і рішучих дій", — сказав він.

Коваленко додав, що наразі перспектива повернення Молдові Придністров’я, навіть якщо їй у цьому допоможе третя сторона, виглядає скоріше фантастикою.

Більш детально про те, коли закінчиться війна росії проти України і чи окупантам допоможуть бойовики ПВК "Вагнера" та "Хезболли", читайте у матеріалі "Телеграф": Бунт у росії через втрати в Україні можливий лише за однієї умови, — військовий оглядач .